Huurbescherming

U zult waarschijnlijk niet onbekend zijn met het volgende; koop breekt geen huur (art. 7:226 BW).

Met die zin wordt gedoeld op de bescherming van de huurder bij een eventuele verkoop van het gehuurde. Er is sprake van huurbescherming, die in de wet dwingend is voorgeschreven.

Neem vrijblijvend contact op

Vaak rijzen er problemen op het gebied van de verplichtingen voor de huurder en de verhuurder. Zij hebben beiden verplichtingen, maar over de invulling en de reikwijdte daarvan wordt nogal eens gedebatteerd.

De wet

De wet geeft in een aantal dwingendrechtelijke bepalingen aan hoe er door huurders en verhuurders in bepaalde gevallen dient te worden opgetreden. Daarbij wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met de belangen van de huurder die als zwakkere partij in de overeenkomst wordt gezien en huurbescherming geniet.

De wet bestaat echter ook uit regelend recht dat nogal eens ruimte voor interpretatie oplevert. Dat maakt het er voor partijen niet eenvoudiger op om hun rechtspositie in te schatten en te bepalen. Kan er bijvoorbeeld tot een ontbinding van een huurovereenkomst worden gekomen en een eventuele ontruiming, hoever reikt de huurbescherming in die specifieke gevallen? Kortom allerlei situaties die tot verstrekkende gevolgen kunnen leiden.

Advocaten huurbescherming

Het is zaak u te laten adviseren en bij te laten staan door een partij die de kennis en ervaring heeft op dat rechtsgebied. Hemmes & De Boer Advocaten is een partij die zijn kennis en ervaring graag met u deelt.

Wilt u meer informatie over huurbescherming?

Bel naar 0524 - 52 33 33

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier voor meer informatie.

Hemmes & De Boer Advocaten zijn gevestigd in Coevorden, Drenthe.

Update: 21-03-2018

Neem vrijblijvend contact met ons op

Naam: *
E-mail: *
Telefoonnummer:
Vragen of opmerkingen: *
 

Velden met een * zijn verplicht.